Tous les volumes

Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmitteluntersuchung und Hygiene = Travaux de chimie alimentaire et d'hygiène

Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmitteluntersuchung und Hygiene = Travaux de chimie alimentaire et d'hygiène Volume 89 (1998)
Intitulé Page
Cahier 1 _
Pages liminaires
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Erweiterte Richtlinien für die Autoren = Informations supplémentaires concernant les directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Rubrique Bericht der 30. Arbeitstagung der Schweizerischen Gesellschaft für Lebensmittelhygiene an der ETH Zürich am 20. November 1997 : die Bedeutung der Mikrobiologie im Umgang mit Lebensmitteln
PDF
1
Article Lebensmittelmikrobiologie und neue Gesundheitsrisiken = Food microbiology and new health risks
PDF
2
Article Lebensmittelmikrobiologie und Kontrollen = Food microbiology and analyses
PDF
8
Article Reinigung und Desinfektion = Cleaning and disinfection
PDF
14
Article Hygieneschulung im Gastgewerbe = Hygiene education in the catering trade
PDF
21
Article Hygieneschulung in der Bäckerei-Konditorei- und Confiseriebranche der Schweiz = Hygiene education in the bakery and confectionery branch in Switzerland
PDF
30
Article Hygieneschulung in der Milchwirtschaft = Hygiene education in the dairy technology
PDF
38
Article Salmonellosen im Aargau, 1992 und 1995 : Auswertung zweier Fragebogenaktionen = Salmonellosis in the Canton of Aargau, 1992 and 1995 : results of two investigations by means of questionnaires
PDF
44
Article Analyse des triglycérides. Partie I, Optimisation et validation d'une méthode GC rapide et application à diverses graisses végétales et animales = Analysis of triglycerides. Part I, Optimisation and validation of a rapid GC method and application to different vegetable and animal fats
PDF
59
Article Analyse des triglycérides. Partie II, Validation d'une méthode de régression multilinéaire pour le dosage de graisses étrangères dans la graisse de lait = Analysis of triglycerides. Part II, Validation of a multilinear regression method for the determination of foreign fats in milk fat
PDF
75
Article Beitrag zur Kenntnis der Zusammensetzung von schweizerischer Butter = Composition of Swiss butter
PDF
84
Article Comparison of multivariate statistics and neural networks as classificaiton tools in the field of wine analysis
PDF
97
Rubrique [Informationen = Informations]
PDF
118
Publicité
PDF
121
Cahier 2 _
Pages liminaires
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Article Arsen in Umwelt, Lebensmitteln und Mensch : eine Übersicht = Arsenic in the environment, food and human beings : a review
PDF
123
Article Selenstatus der schweizerischen Bevölkerung. Teil 2, Vorkommen in Lebensmitteln und im Blutserum = Selenium status of the Swiss population. Part 2, Occurrence in food and blood serum
PDF
147
Article HPLC method for the determination of aromatic amines released from inks of ballpoint and fiber-tip pens under physiological conditions
PDF
177
Article Akkreditierung und EDV : Anforderungen an die Informatikmittel = Accreditation and use of computers : guidance on the use of computers in laboratories
PDF
188
Article Ermittlung eines möglichen viralen Ursprungs gastrointestinaler Gruppenerkrankungen durch die Kombination klinischer, bakteriologischer und epidemiologischer Kriterien = Applying epidemiological, clinical and bacteriological criteria to test outbreaks of gastro-enteritis of potentially viral origin
PDF
196
Article Lebensmittelmikrobiologie als mikrobielle Ökologie = Food microbiology as microbial ecology
PDF
219
Compte rendu de lecture Instrumentation industrielle, volume 3 : analyse industrielle: tomes I et II [Michel Cerr]
PDF
250
Erratum Corrigendum
PDF
252
Rubrique Informationen = Informations
PDF
253
Publicité
PDF
255
Cahier 3 _
Pages liminaires
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Article Selenstatus der schweizerischen Bevölkerung. Teil 3, Veränderungen und deren Ursachen = Selenium status of the Swiss population. Part 3, Changes and its causes
PDF
257
Article Beitrag zur Kenntnis der Zusammensetzung von schweizerischem Ziger = Composition of Swiss ricotta-type cheese
PDF
294
Article Die Qualität von Fritierölen dielektrisch erfassen : Kalibration und Anwendungsbereich von Food-Oil-Sensoren = Frying fats : data of food oil sensors vs. polar components : calibration curve and its application range
PDF
301
Article Probleme bei der Anwendung der 35S- und NOS-PCR für die GVO-Analytik = Problems with the application of the 35S- and NOS-PCR for GMO analysis
PDF
308
Article Burning behaviour of clothes : results of a survey on the Swiss market
PDF
318
Article Characterization of migrates from can coatings by size exclusion chromatography : total amounts of phenolics with molecular weight below 1000 D
PDF
327
Article Modifikation des EnviroAmp™ Legionella Kits für die Routinediagnostik von Legionella pneumophila in Wasserproben = Modification of the EnviroAmp™ Legionella kit for the routine diagnostic of Legionella pneumophila in water samples
PDF
339
Article Identification et quantification des gallates dans les huiles d'olive et les beurres, par la chromatographie sur couche mince = Identification and quantification of propyl, octyl, and dodecyl gallates in olive oils and butters by thin layer chromatography
PDF
355
Article Dosage de résidus de streptomycine dans le miel par HPLC avec postdérivatisation et détection fluorimétrique = Analysis of streptomycin residues in honey by liquid chromatography with postderivatization and fluorometric detection
PDF
369
Compte rendu de lecture Techniques for analyzing food aroma [Ray Marsili]
PDF
383
Rubrique Informationen = Informations
PDF
384
Publicité
PDF
387
Cahier 4 _
Pages liminaires
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Rubrique Die Durchführung der Lebensmittelkontrolle in der Schweiz im Jahre 1997 = Le contrôle des denrées alimentaires en Suisse en 1997
PDF
389
Article Solid phase extraction, a rapid method for the determination of mercaptobenzothiazole in water from soothers and bottle teats
PDF
516
Compte rendu de lecture Handbook of indices of food quality and authenticity [R.S. Singhal, P.R. Kulkarni, D.V. Rege]
PDF
522
Rubrique Informationen = Informations
PDF
524
Publicité
PDF
527
Cahier 5 _
Pages liminaires
PDF
_
Publicité
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Article Identification of migrants from coatings of food cans and tubes : reaction products of bisphenol-A-diglycidyl ether (BADGE) with phenols and solvents
PDF
529
Article Ernährung und ernährungsabhängige Krankheiten in der Schweiz = Nutrition and nutrition-related diseases in Switzerland
PDF
548
Article Kranke und gesunde Ausscheider infektiöser oder toxigener Erreger im Umgang mit Lebensmitteln = Handling of foodstuffs by sick and healthy persons shedding pathogenic or toxigenic microorganisms
PDF
581
Article Isolation, identification and antibiotic resistance patterns of enterococci from drinking water in Canton Ticino
PDF
605
Article Analyse des triglycérides. Partie III, Comparaison de méthodes de régression MLR, PLS et PCA pour le dosage de graisses étrangères dans la graisse de lait par GC capillaire = Analysis of triglycerides. Part III, Comparison of methods of MLR, PLS and PCA regression for the determination of foreign fats in milk fat using capillary GC
PDF
617
Article Volatile compounds of Swiss processed cheeses
PDF
625
Rubrique Informationen = Informations
PDF
639
Publicité
PDF
641
Cahier 6 _
Pages liminaires
PDF
_
Rubrique [Impressum]
PDF
_
Rubrique Richtlinien für die Autoren = Directives aux auteurs
PDF
_
Table des matières
PDF
_
Rubrique Bericht über die 110. Jahresversammlung der Schweiz. Gesellschaft für Lebensmittel- und Umweltchemie : Horw, 3.-4. September 1998 = Compte rendu de la 110e Assemblée annuelle de la Société suisse de chimie alimentaire et environnementale : Horw, 3-4 septembre 1998
PDF
643
Rubrique Vorträge und Poster präsentiert am "Tag der jungen Wissenschaftler" der Schweizerischen Gesellschaft für Lebensmittel und Umweltchemie : Horw (LU), 3. September 1998 : Zusammenfassungen
PDF
650
Article Ozonanwendung in der Trinkwasseraufbereitung : Möglichkeiten und Grenzen = Ozonation in drinking water treatment : possibilities and limitations
PDF
669
Article Mikrobielle und chemische Risiken des Trinkwassers = Microbial and chemical risks of drinking water
PDF
684
Article Radon-222 dans les eaux souterraines du canton de Fribourg = Radon-222 in ground-water of the Canton Fribourg
PDF
700
Article Un procédé automatique de détermination de l'acétaldéhyde dans l'eau minérale en bouteilles PET par CPG et micro-extraction en phase solide dans l'espace de tête = Automatic analytical method for the determination of acetaldehyde in drinking water in PET bottles by head-space solid phase micro-extraction
PDF
705
Article Herkunft von Atrazin in zwei Grundwasserfassungen von Kerzers FR = The provenance of atrazine in two ground-waters of the municipality of Kerzers FR
PDF
715
Article Nitratelimination in Gewässern und ihre Auswirkungen auf Nitratgehalte in Seen und Grundwasser = Nitrate elimination in aquatic systems and its effect on nitrate concentrations in lakes and ground-waters
PDF
723
Article Exigences et conséquences du stockage prolongé d'eau de boisson dans un réservoir = Requirements and consequences of drinking water long term storage in a container
PDF
730
Article Muttermilchuntersuchungen der letzten 25 Jahre am Kantonalen Laboratorium Basel-Stadt : Organochlorpestizid-, PCB- und (neu) Nitromoschus-Rückstände = Survey of human milk of the last 25 years at the Cantonal Laboratory Basel-Stadt : residues of organochlorinated pesticides, PCB's and (new) nitromusk-compounds
PDF
741
Article Untersuchungen zum Vorkommen von verotoxinbildenden Escherichia coli in genussfertigen und nicht genussfertigen Lebensmitteln = Investigations on the occurrence of verotoxin producing Escherichia coli in foods ready-to-eat and not-ready-to-eat
PDF
758
Compte rendu de lecture Atomabsorptionsspektrometrie [Bernhard Welz, Michael Sperling]
PDF
775
Rubrique Informationen = Informations
PDF
776
Publicité
PDF
778
Index Autorenregister = Table des auteurs = Author index
PDF
780
Index Sachregister = Index alphabétique = Subject index
PDF
784
Publicité
PDF
_